Jag har läst boken Röda spår.

bokens författare är Katarina Genar hon har gjort många böcker t.ex den magiska kappan, Pensionat Vidablicks och hemlig vän.

boken handlar om en pojke som heter Samuel. Samuel och hans pappa skulle åka till en liten by lunabo hette den  i den byn finns ett stort vackert vitt hus som också heter Lunabo det var där dom skulle bo. Där träffade dom Karl-Erik det var han som hade hand om byn dom träffade också Irma hon var butiks ägare och så träffade dom en lite läskig person han heter Eskil. Eskil stod alltid vid kyrkogården och mumlade för sig själv och om någon komm nära honom så morrade ha nästan till.

när dom var framme vid det ståtliga huset var det ganska sent så dom valde rum, Samuel tog ett ganska stort rum med en vacker stor säng men under natten var det något som hördes uppifrån… det lät som om någon gick där med små lätta steg men plötsligt så började gungstolen röra på sig… Samuel kände en iskal hand mot axeln och  en viskning: se mig snälla se mig… såhär fortsätter det men vad händer sen och vad finns i det där tornrummet där uppe vad är det med Eskil? Det får du läsa i den spännande boken Röda spår!!!

Av: Aleen 5B