Jag har läst boken MOMO eller kampen om tiden. Michael Ende (1929-1995) har skrivit boken. Han har även skrivit fantasy böckerna Den oändliga historien och Sju timmar till midnatt.

Boken är i två delar den första delen handlar om Momo och hennes vänner och den andra handlar om de gråa herrarna. Boken utspelar sig långt tillbaka i tiden i en stor stad (ingen vet vart eller vad staden heter). Momo som då är huvudpersonen i boken flyttar in i den gamla amfieteatern utanför staden. Hon blir vän med många ganska snabbt men sen märker hon några konstiga gråa varelser som gjorde något med människorna.

Det jag tycker är dåligt med boken är den första delen för den var ganska långtråkig och det hände inte så mycket jämfört med andra delen. Det som jag tycker är bra med boken är att det bara blev bättre och bättre och man ville läsa även om den var tråkig i början.

Språket i boken är ganska lätt att förstå men ändå inte. För ibland pratar de som gåtor och ibland öppen men generellt så är det ganska lätt att förstå. Här är ett utdrag ur boken ”Så småningom försvann den där hemska kylan ur hennes lemmar och samtidigt stod  allt som hänt allt klarare och klarare för henne. Och hon glömde ingenting av det.

Jag tror sånna som gillar lite fantasy, spänning och har tålamod skulle kunna läsa boken.

Jag ger boken: 🌚🌚🌚🌚/🌚🌚🌚🌚🌚

Av: Armig 5a