Ibland blir skogen vred
Jag har läst en bok som heter, Ibland blir skogen vred. Författaren till denna boken heter Rebeca Åhlund. Hon har också skrivit andra spännande böcker som t.e.x Flickan på tavlan. Boken jag har läst handlar om en tjej som heter Ella och hon ska på ett kollo i skogen. Hon fick några nya vänner: Lo, Dylan, Hasan och Michel. Vid kollot fanns det en skog som man absolut inte fick gå in till bara för att det var en tjej för några år sedan som gjorde det och efter det så hittade man henne aldrig mer. Det sägs att det var levande där i den mörka skogen. Som om att den levde och bestämde och kunde göra vad den ville. Men sedan gick de Lo, Ella, Dylan, Hasan och Michel ut i skogen och då……..
Det som var bra med boken var att den var spännande. Och det dåliga var att det var lite svärord och sånt. Språket i boken var lätt tycker jag.
Här kommer ett utdrag ur boken: Det var torrt i munnen och jag kunde knappt få upp ögonen, men vrålet jag vaknat av lät som om någon höll på att få halsen avskuren. Eller värre än så. Det dröjde några sekunder innan jag förstod var jag var, och när jag gjorde det insåg jag att skriket kom från killarnas sovstuga!!!!
Jag tycker att en person som gillar lite spännande och kanske lite skräck så skulle de kunna läsa denna.

Jag ger boken fyra av fem spöken
👻👻👻👻